Advies & Begeleiding

Bij YERE KUN JE OOK TERECHT VOOR

INDIVIDUEEL ADVIES

Als je je er alleen voor voelt staan, dan kan het prettig zijn om met iemand te kunnen overleggen. Je moet beslissingen nemen die ingrijpend zijn. YERE kan je ondersteunen bij de dilemma’s waar je graag over wilt praten met als doel om tot een acceptabele beslissing te komen.

YERE stelt je als mens centraal. Beslissingen kunnen emotioneel zwaar zijn en kunnen ook effect hebben op bijvoorbeeld je gezin, vrienden en werk. Heb je ook gedacht aan juridische en financiële gevolgen?

YERE denkt met je mee. Eén gesprek kan al verhelderend werken en antwoord geven op de vragen die bij je leven.

Denk daarbij aan;  
Wat voelt goed voor mij maar is dit ook zo voor mijn naasten?
Wat vindt mijn omgeving van mij?
Met welke instanties krijg ik te maken als we uit elkaar gaan?
Ik durf geen keuzes te maken.
Wat als we er niet uitkomen?

SCHEIDING & KINDEREN BEGELEIDING

YERE biedt naast mediation ook begeleiding aan bij (complexe) scheidingen waar kinderen bij zijn betrokken. YERE heeft jarenlange ervaring met complexe echtscheidingen.

Veelal is naast mediation ook begeleiding nodig om zaken als omgang goed van de grond te krijgen. De methodiek die YERE gebruikt is divers en op basis van jarenlange ervaring met complexe echtscheidingen. YERE heeft kennis van de ontwikkeling van kinderen en scheidingsspecifieke aspecten die de ontwikkeling van een kind beïnvloeden. Naast motiverende gesprekken, past YERE oplossingsgerichte technieken toe.

Ouders blijven zelf verantwoordelijk voor de oplossing of verbetering van de situaties. YERE stelt het kind centraal. YERE kan middels mediation en begeleiding ouders ondersteunen bij het herdefiniëren van hun rollen. YERE is onafhankelijke en neutraal. In het belang van het kind schuwt YERE het echter niet om ouders op hun eigen aandeel te wijzen en te adviseren wat nodig is om de situatie van het kind te verbeteren indien nodig. Dit kan zijn de inzet van het netwerk, specialistische hulp voor het kind of ouders gericht op het stoppen van gedrag dat schadelijk is voor het kind.

Tijdens het traject is er aandacht voor de scheiding en daarbij behorende componenten als financiën, huisvesting, omgang en de communicatie tussen ouders (en kinderen). Aandacht voor het maken van afspraken tijdens en na de scheiding. Aandacht voor wat als de ander zich niet aan de afspraken houdt of kan houden.

Het aantal sessies is afhankelijk van de benodigde mediation & begeleiding. Je kunt uitgaan van een gemiddelde van 12 tot 15 sessies van 1,5 uur in maximaal 12 maanden.